ARTICOLE
NOV
07
THU

Protopopiatul Slobozia: „Învăț, știu să mă apăr”

Categoria Noutăți    |     09:47

Protopopiatul Slobozia: „Învăț, știu să mă apăr”

Galerie foto

Miercuri, 30 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și în colaborare cu Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Ialomița, Protopopiatul Slobozia a organizat activitatea socio-educativă „Învăț, știu să mă apăr!”.

În prima parte a activității, cei 16 copii de la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu, însoțiți de doamna profesor de religie, Daniela Matei, s-au întâlnit la sediul Protopopiatului cu domnul colonel Ionel Florescu, domnul colonel Genel Tudor, domnul locotenent colonel Costinel Marius Oloeriu și doamna plutonier major Lavinia Nan, care le-au prezentat informații despre misiunea instituției și despre Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Apoi, grupul însoțit de părintele protopop, Laurențiu Cioranu, și de asistentul social, Anastasia Pătrașcu, a vizitat sediul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Ialomița. Aici, copiii au învățat în ce situație pot folosi numărul unic de urgență 112,  au socializat și au participat la preluarea efectivă a unui apel de urgență. De asemenea, sub îndrumarea reprezentanțiilor instituției, copiii au instalat pe telefon aplicația 112.

La final, toți participanții au primit din partea instituției dulciuri și materiale informative, iar Protopopiatul le-a oferit produse de patiserie și răcoritoare.

A consemnat profesor de religie, Daniela Matei.