ARTICOLE
NOV
24
SUN

Fecioara Maria, model pentru tineri

Categoria Noutăți    |     19:20

Fecioara Maria, model pentru tineri

Galerie foto

Miercuri, 20 noiembrie 2019, Protopopiatul Slobozia a desfășurat activitatea cu tema „Fecioara Maria, model pentru tineri” la sediul bibliotecii Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Slobozia, instituție cu care Protopopiatul Slobozia organizează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, proiectul „Voluntariatul ne face mai bun”, prin care urmărește formarea tinerilor în spiritul păstrării valorilor moral-creștine.

Părintele profesor Constantin Pătrașcu a prezentat tinerilor – voluntari aspecte din viața Preasfintei Fecioare Maria îndemnându-i să le fie model în dragostea față de Biserică, ascultarea de Dumnezeu, stăruința în rugăciune, buna înțelegere cu ceilalți oameni și în lucrarea faptelor de milostenie.

Elevii, coordonați de doamna bibiotecar Cristina Iuliana Cioranu, au manifestat interes pentru cele prezentate, au promis că vor ține cont de sfaturile primte și vor deveni mai responsabili cu privire la alegerile pe care le vor lua în viitor. Doamna asistent social, Anastasia Pătrașcu, a îndemnat elevii să citească cartea „Viața și minunile Maicii Domnului” și a oferit bibliotecii mai multe exemplare ale revistei „Bărăganul Ortodox” și pliante cu informații despre utilizarea corectă a numărului unic de urgență 112. De asemenea, părintele a dăruit participanților iconițe cu chipul Maicii Domnului, întâlnirea încheindu-se cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia