ARTICOLE
DEC
11
WED

Sărbătorirea hramului istoric la Parohia Slobozia Nouă

Categoria Noutăți    |     13:33

Sărbătorirea hramului istoric la Parohia Slobozia Nouă

Galerie foto

Între multele biserici ocrotite de Sfântul Ierarh Nicolae (amintim aici numai Amara, Griviţa, Iazu, Cosâmbeşti, Ciulniţa, Bucu) este şi biserica Parohiei Slobozia Nouă, Protopopiatul Slobozia. Prăznuirea  hramului, cu Înalta Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, a început joi, 05 decembrie 2019, cu săvârşirea Vecerniei mari unită cu Litia.

Vineri dimineaţă, au fost săvârşite Utrenia şi Sfânta Liturghie. Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae şi slujba parastasului pentru fericiţii ctitori ai Sfântului Locaş, au fost săvârşite în sobor de preoţii din vecinătatea acestei parohii. Credincioşii spovediţi şi cu dezlegare de la duhovnic s-au împărtăşit. Predica zilei a fost rostită de preacucernicul părinte Mirel Gheorghe paroh la Parohia Scânteia, cuvânt de laudă la adresa Slăvitului Ierarh al Bisericii lui Hristos, Marele şi Bunul Părinte Nicolae. De asemeni predica a avut rolul de a trezi în inimile ascultătorilor dorinţa bună, întru  asemănarea cu  Sfântul  Nicolae, prin facerile de bine către semenii aflaţi în necazuri şi suferinţe.

La  acest moment de rugăciune am fost  întăriţi de prezenţa elevilor de la ciclul primar, coordonaţi de doamna director, profesor  Mariana Hogaş şi de doamna preoteasă Gabriela Tănase, care după orele de la şcoală s-au alăturat celor mari întru plecarea genunchilor  în rugăciune.

Colecta pentru cei aflaţi în nevoi a continuat şi în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, fiind în sumă de 612 lei. Acest obol va merge către familii cu posibilităţi reduse din această  parohie.

A consemnat Preot Paroh Alexandru Tănase.