ARTICOLE
DEC
17
TUE

Grupul de cateheză „Biserica Albastră” în Cetatea Iașilor de Ziua Națională

Categoria Noutăți    |     14:52

Grupul de cateheză „Biserica Albastră” în Cetatea Iașilor de Ziua Națională

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, o parte a membrilor Grupului de cateheză „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II - Schimbarea la Față, elevi ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” și ai Colegiului „Mihai Viteazul”, însoțiți de preotul Matache Clementin și domnul profesor Văcărelu Valentin, au efectuat o excursie în Cetatea Iașilor în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie 2019.

Cu acest binecuvântat prilej am vizitat obiective istorice și religioase din capitala Moldovei, respectiv Catedrala Mitropolitană unde ne-am închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și am participat la Sfânta Liturghie în ziua de pomenire a apostolului românilor, Sfântul Andrei, apoi am mai vizitat Catedrala veche, mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, dar și Palatul Culturii, Muzeul Tehnic și Muzeul de Istorie din incinta Palatului.

Am apreciat încă odată importanța edificiilor despre care am învățat la lecțiile de istorie și unde cu adevărat s-au luat hotărâri istorice pentru țara noastră. De altfel am avut privilegiul de a asista la dezvelirea bustului Regelui Ferdinand din fața Primăriei Iașiului de către familia regală. Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, am participat la festivitățile organizate de oficialitățile locale și am asistat la parada militară.

Au consemnat Diamandopol Ana și Stoican Ionuț - Grupul de cateheză „Biserica Albastră.