ARTICOLE
DEC
17
TUE

Hramul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Stejaru

Categoria Noutăți    |     14:55

Hramul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Stejaru

Galerie foto

Sărbătoarea Sfântul Ierarh Nicolae a fost un prilej de bucurie și comuniune pentru enoriaşii parohiei din Stejaru.

Programul sfintelor slujbe a început din ziua de joi 5 decembrie, când preoţii Cercului Pastoral Numărul 3, Preotul Ştefănescu Gabriel de la parohia Păltiniş, Preotul Costache Ion de la parohia Misleanu, Preoţii Ciobia Cătălin şi Bălan Ioan de la parohia Gheorghe Doja, Preotul Soare Sorinel de la parohia Ivăneşti, Preotul Oancea Alexandru de la parohia Brâncoveni, Preotul Popa Laurenţiu de la parohia Sudiţi, Preotul Dumitru Florin de la parohia Reviga, Preotul Tudose Nicolae de la parohia Borcea, Preotul Micşă Marius de la parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din Slobozia şi Preotul Drăghici Dumitru de la parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Slobozia, invitați de părintele paroh, au săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia. La această slujbă au participat credincioși ai parohiei şi nu numai, dar și viceprimarul comunei Perieți, domnul Gheorghe Mustăţea împreună cu câțiva consilieri locali.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de preotul paroh, cu participarea membrilor Consiliului Parohial și a enoriașilor prezenți în număr mare la acest eveniment. Tot în ziua hramului, prezenți au fost și cei mici din grupul de cateheză al parohiei, preșcolarii care urmează cursurile grădiniței din satul Stejaru. Aceștia au colindat pe cei prezenți la slujbă, iar la final au primit de la Moș Nicolae prin intermediul preotului paroh cadourile mult așteptate. De asemenea, fiecare credincios prezent la Sfânta Liturghie a primit un pachețel cu dulciuri.  

Slujba de pomenire a fericiților ctitori și binefăcători ai sfântului locaș a unit pe cei prezenți cu înaintașii dreptmăritori, a căror roadă dăinuie ca mărturie vie a credinței, în prezent și viitor.

Agapa pregătită cu multă râvnă de membrele Comitetului Parohial a completat momentul de bucurie a acestei mari sărbători.

A consemnat preot Dante Negoiță, parohia Stejaru.