ARTICOLE
DEC
17
TUE

Serbare de Crăciun la Penitenciarul Slobozia

Categoria Noutăți    |     15:10

Serbare de Crăciun la Penitenciarul Slobozia

Galerie foto

În ziua de luni, 16 decembrie 2019, s-a organizat în Penitenciarul Slobozia serbarea de Crăciun. Astfel, un grup de 20 elevi, aparţinând grupului de cateheză „Biserica albastră” al Parohiei Ortodoxe Amara II, coordonat de Părintele Clementin Matache, a susţinut un concert de colinde şi cântări bisericeşti; un grup de 06 deţinuţi, constituind „Corul Bisericii”, coordonat de Părintele Gabriel Vasile şi 07 deţinuţi înscrişi la cursurile de şcolarizare au interpretat un buchet de colinde și cântări tradiţionale.

La manifestare au participat şi doi elevi de la Liceul de Arte Slobozia care au interpretat la vioară și flaut cântece specifice Nașterii Domnului. Manifestarea a continuat cu o piesă de teatru religios - „Darul meu pentru Pruncul Împărat”, pusă în scenă de un grup de 12 deţinuţi, în colaborare cu doi reprezentanţi ai Parohiei Romano – Catolice din Slobozia.

Activitatea a avut loc cu participarea Preacucernicului Părinte Laurențiu Cioranu, Protopop al Protopopiatului Slobozia, care a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, îndemnându-i pe participanți la milostenie, rugăciune și încredere în iertarea și bunătatea lui Dumnezeu.

A consemnat Preot Gabriel Vasile.