ARTICOLE
JAN
08
WED

Boboteaza în Parohia Scânteia

Categoria Noutăți    |     15:56

Boboteaza în Parohia Scânteia

Galerie foto

Luni, 6 ianuarie 2020, în ziua prăznuirii Botezului Domnului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în Parohia „Sfinţii Voievozi” din localitatea Scânteia a fost respecatată o tradiţie străbună, ca în fiecare an.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, preoţii slujitori, Părinte paroh Gheorghe Mirel Mircea şi Părintele coslujitor Matei Ion Daniel, însoţiţi de numeroşi credincioşi, au săvârşit slujba de sfinţire a Aghesmei Mari în spaţiul special amenajat la intrarea în sfântul lăcaş.

După ce toţi cei prezenţi au fost binecuvântaţi prin stropirea cu Agheasmă Mare, darurile lui Dumnezeu, care se pogoară asupra întregii Creaţii, au fost transmise de către preacucernicii preoţi prin stropire cu apă sfinţită cailor pregătiţi special pentru acest eveniment. Rând pe rând, împodobiţi de sărbătoare, caii comunităţii au fost aduşi de către stăpânii lor spre a împlini un obicei străbun, cunoscut în popor sub denumirea de „botezul cailor”, fiindcă aceştia sunt stropiţi cu apa sfinţită la sărbătoarea Botezului Domnului.

După acest moment, mulţi dintre cei prezenţi au mers către un teren din afara localităţii, acolo unde a fost organizat un concurs de întrecere a cailor.

A consemnat Diaconescu Iancu Adin.