ARTICOLE
JAN
15
WED

Protopopiatul Slobozia. 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

Categoria Noutăți    |     15:54

Protopopiatul Slobozia. 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

Galerie foto

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul Zilei Culturii Naționale și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Slobozia, elevii voluntari ai Protopopiatului, coordonați de doamna bibliotecar Cristina Cioranu, au participat la activitatea cu tema „15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale”.

Pentru început, părintele protopop Laurențiu Cioranu a transmis elevilor date despre activitatea lui Mihai Eminescu, îndemnându-i să citească cât mai mult și să își petreacă timpul liber în natură, precum făcea Mihai Eminescu care iubea nespus creația lui Dumnezeu. De asemenea, a transmis arhierești binecuvântări și urarea de „La mulți ani!” instituției ce poartă numele poetului neamului românesc.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea doamnei Maria Geantă, profesor de limba română în cadrul Liceului, care a vorbit copiilor despre viața și personalitatea marelui poet, despre dragostea lui pentru literatură, dar și pentru alte domenii, despre faptul că Mihai Eminescu a devenit poet universal datorită operei sale vaste și originale. Mihai Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care a impresionat prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, cultura de nivel european, bogăția și farmecul limbajului. „Fără Eminescu am fi altfel și mai săraci”, spune Tudor Vianu.

La final, elevii au recitat versuri din opera eminesciană și au participat la un joc educativ prin care au descoperit informații reprezentative despre biografia și opera lui Mihai Eminescu. Toți au primit diplome de participare, cadouri și felicitări pentru implicare și dăruire.

Această manifestare culturală desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost rodul parteneriatului dintre Protopopiatul Slobozia și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia