ARTICOLE
FEB
13
THU

Responsabilitățile creștine ale părinților față de copii

Categoria Noutăți    |     10:42

Responsabilitățile creștine ale părinților față de copii

Galerie foto

Miercuri, 12 februarie 2020, în contextul „Anului Omagial al pastorației părinților și copiilor”, Protopopiatul Slobozia prin „Serviciul social acordat în comunitate, destinat persoanelor adulte” a organizat la sediul Școlii Gimnaziale nr. 5 din Slobozia Nouă o întâlnire cu familiile beneficare de servicii sociale acreditate.

Părintele George Daniel Sturzoiu de la Parohia Cosâmbești a îndemnat mămicile să își privească pruncii ca un dar de la Dumnezeu, să se îngrijească atât de creșterea lor fizică, dar mai ales de creșterea lor în Hristos. Le-a sfătuit să se roage pentru copii, să meargă împreună la biserică, să povestească copiilor lucrurile minunate ale lui Dumnezeu, să îi învețe să fie ascultători, să-i mustre atunci când este nevoie pentru a-i îndrepta și să-i încredințeze unor buni duhovnici.

Sfântul Porfirie considera că „în familie se află o mare parte a răspunderii pentru starea duhovnicească a omului”. Aici se pun bazele comportamentului omului de mai târziu, pentru că mediul și atmosfera în care crește și se formează acesta din fragedă pruncie se grevează adânc în sufletul și în viața sa. Exemplul părinților este capital. Mama are un rol special. Odată cu zămislirea copilului și purtarea lui în pântece, între mamă și prunc se creează o legătură deosebită. Relația aceasta privilegiată implică și o responsabilitate sporită din partea mamei care se manifestă prin educație. Rolul mamei nu se limitează la cuvinte sau sfaturi care ating doar urechile copiilor, ci trebuie să se manifeste prin rugăciune stăruitoare și viață sfântă.

La finalul întâlnirii, prin prisma parteneriatului dintre Protopopiatul Slobozia și Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din Slobozia, părintele paroh Valentin Chiriță a oferit celor prezenți pachete cu jucării și articole vestimentare colectate în urma derulării de către parohie a proiectului social-filantropic „Cutia aproapelui”. De asemenea, mămicile au primit în format tipărit îndemnurile și sfaturile Părintelui Ilie Cleopa pentru a le sprijini în creșterea duhovnicească a copiilor lor.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia