ARTICOLE
OCT
08
FRI

Consfătuirea profesorilor de Religie din cadrul ISJ Călărași pe semestrul I

Categoria Protopopiate    |     10:53

Consfătuirea profesorilor de Religie din cadrul ISJ Călărași pe semestrul I

Galerie foto

          Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la inițiativa părintelui Spiroiu Mișu Oprică, inspector școlar pentru disciplina Religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, joi, 7 octombrie 2021, a avut loc prima consfătuire din acest an școlar a profesorilor de religie din județul anterior amintit.

          Activitatea a avut loc prin intermediul unei platforme digitale, respectând cerințele socio-sanitare impuse de actuala stare pandemică. 

          Acțiunea a avut invitați de cel mai înalt nivel profesional din cadrul instituțiilor centrale și județene.

          Domnul Vasile Timiș, inspector școlar general, a vorbit despre cunoașterea de sine, promovarea valorilor creștine în societatea actuala, păstrarea credinței prin aflarea rostului vieții prin Domnul Hristos și despre formarea profesorilor de religie.

          Domnul Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației, a vorbit despre implementarea în școli a opționalelor „Pregătiți pentru viată”, „Educație pentru viață și comunitate”, „Mai întâi caracterul. Adolescență și cunoaștere”.

          Părintele Jambore George, inspector patriarhal  în cadrul Sectorului teologic-educațional, a prezentat eforturile Patriarhiei pentru întărirea rolului disciplinei religie, precum și propunerea Patriarhiei de a introduce religia ca probă de bacalaureat, după modelul altor țări europene, fiind una dintre puținele discipline cu predare încă din clasa pregătitoare și până în anul final de liceu.

          Din partea ISJ Călărași a participat domnul inspector școlar general adjunct Melente Dan, care i-a încredințat pe toți cei prezenți de sprijinul acestei instituții școlare.

          Domnul Diaconescu Iancu Adin, inspector cultural în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a transmis un cuvânt de mulțumire părintelui Arcadie Puișor, pentru rodnica activitate în funcția de inspector școlar județean, misiune încheiată la finalul lunii august, moment când a transmis această ascultare părintelui Spiroiu Mișu Oprică, celui din urmă fiindu-i adresate urări de spor în demnitatea încredințată.

          Părintele inspector Spiroiu a continuat prin prezentarea cadrului legislativ al orei de Religie, a resurselor educaționale disponibile în spațiul digital, printre care se numără și blogul pe care dumnealui în administrează (http://religiecalarasi.blogspot.com/), precum și obiectivele propuse la începutul mandatului.