Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul românilor

Vineri, 29 noiembrie 2013, Protopopiatul Slobozia, în cadrul parteneriatului cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din Slobozia, a desfăşurat la Muzeul Naţional al Agriculturii activitatea: „Sfântul Apostol Andrei – obiceiuri de iarnă”.

Mai întâi, părintele Stan Constantin de la Parohia Buiești, Protopopiatul Slobozia, a vorbit copiilor, cadrelor didactice şi reprezentanţilor muzeului despre Sfântul Andrei, cel întâi chemat dintre Apostoli, care a propovăduit şi strămoşilor noştri cuvântul Evangheliei lui Hristos şi despre Sfântul Ierarh Nicolae, cel milostiv, care răsplăteşte cu daruri pe cei ce au făcut fapte bune în anul ce a trecut.

În continuare, doamna muzeograf Viorica Croitoru a prezentat pe înţelesul copiilor obiceiurile şi tradiţiile legate de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

A urmat apoi partea practică a activităţii când băieţii au pus grâu la încolţit, iar fetele, costumate ca mici gospodine cu şorţ şi batic, au împletit colăcei cu usturoi.

Cei mici au primit în dar crenguţe de măr împodobite şi aşteaptă cu nerăbdare ca grâul din ulcica fiecăruia să încolţească.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia

Related Posts

Sari la conținut