Tradiții și obiceiuri populare în viața micilor artiști

Joi, 27 februarie 2014, la sediul Muzeului Național al Agriculturii din Slobozia s-a desfășurat activitatea: „1 Martie – Ziua Mărțișorului”, unde 11 elevi din parohiile Slobozia Nouă și Bucu însoțiți de doamnele Damian Fănica și Matei Daniela au primit informații despre semnificația mărțișorului, au cunoscut legenda Babei Dochia și au confecționat din materiale ecologice șnururi, mărțișoare și felicitări, îndrumați de specialiștii muzeografi.

Copii au învățat tehnici noi de confecționare a mărțișoarelor, au socializat și au vizitat expozițiile tematice din muzeu. Asociația „Din inimă pentru aproapele” a răsplătit dibăcia micilor artiști cu un popas la cofetărie.

Asociația „Din inimă pentru aproapele” a încheiat în luna februarie a.c. un protocol de parteneriat pe o perioadă de 2 ani cu Muzeul Național al Agriculturii din municipiul Slobozia.

Obiectul protocolului îl constituie organizarea de activități cultural-artistice, de cunoaștere, socializare, petrecere a timpului liber și filantropice pentru un număr de 60 elevi-beneficiari.

(A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia și vicepreședinte al Asociației „Din inimă pentru aproapele”)

Related Posts

Sari la conținut