Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia

Marți, 08 Aprilie 2014, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Florea Ion, consilier economic, care, după rostirea rugăciunii de început, a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Preacucernicul părinte Petranici Laurențiu a prezentat referatul „Cina cea de Taină – fundament pentru instituirea Sfintei Euharistii”.

Preacucernicul părinte Protopop a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

Părintele consilier Florea Ion a punctat aspectele legate de activitatea economico – financiară de la parohii, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

Un punct important pe ordinea de zi a fost implementarea hotărârilor Permanenței Consiliului Eparhial privind organizarea procesiunii cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Râșca în ziua de 22 aprilie 2014, cu ocazia sărbătorii „Izvorul Tămăduirii”, al doilea hram al mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia

Prezența din partea ISU a domnului colonel Fița Nicolae a fost una benefică din perspectiva necesității informării preoților cu privire la prevenirea situațiile de urgență care pot apărea in această perioadă la bisericile din Protopopiatul Slobozia, cu ocazia participării în număr mare a credincioșilor la slujbele din perioada pascală.

Related Posts

Sari la conținut