Înaltpreasfințitul Gherasim al Râmnicului s-a mutat la Domnul

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului anunţă cu durere trecerea la viaţa veşnică a Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în dimineaţa zilei de 9 aprilie 2014.

Înaltpreasfinţia Sa Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a născut la data de 14 noiembrie 1914, în localitatea Muntenii Buzău, judeţul Ialomiţa, din părinţii Dumitru şi Maria Cristea, ca al doilea copil şi a primit la botez numele Gheorghe.

După 36 de ani de viaţă monahală Sfântul Sinod îl alege în demnitatea de Arhiereu – vicar al Eparhiei Dunării de Jos, cu titulatura de Constănţeanul. Aici a slujit timp de patru ani, impulsionând munca cultural-misionară şi gospodărească la parohiile din Episcopie, iar la Centrul Eparhial au fost ridicate noi cancelarii pentru personalul administrativ-bisericesc de la Galaţi.

Se cuvine menţionat faptul că, în anul 1971 cu prilejul descoperirii la Niculiţel, judeţul Tulcea, a unei bazilici cu criptă în care erau şase martiri, a avut curajul de a-i prelua în taină şi a le aşeza sfintele moaşte la Mănăstirea Cocoş.

În toamna anului 1975, la 16 octombrie în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost ales în demnitatea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Râmnicului şi Argeşului, cu titulatura de Piteşteanul.

În ziua de 30 septembrie 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Române, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Râmnicului şi Argeşului, fiind înscăunat în vestitul jilţ arhieresc râmnicean de către Mitropolitul Olteniei Nestor Vornicescu, la data de 2 decembrie 1984.

Familia Înaltpreasfinției Sale, credincioșii și preoții din parohiile Munteni Buzău I, II, și III și din întregul Protopopiat Slobozia aduc un pios omagiu și se roagă ca Dumnezeu să așeze sufletul Înaltpreasfințitului Gherasim în rândurile Sfinților.

[Array]

Related Posts

Sari la conținut