Copilul împărtășit cu Hristos, în Parohia Cuza Vodă-Slobozia

Miercuri, 9 aprilie 2014, părintele protopop Dumitru Drăghici și părintele paroh Dumitru Păduraru, au primit cu bucurie în sfântul locaș un număr de 30 copii de la Școala gimnazială „Sf. Andrei” din Slobozia arondată Parohiei Cuza Vodă- Slobozia, însoțiți de doamna învățător Marina Voinea.

Părintele protopop a purtat un dialog cu elevii despre Postul Mare, Săptămâna Patimilor și despre pregătirea pentru Sfânta Împărtășanie, îndemnându-i totodată să fie milostivi și să participe la Deniile care vestesc și pregătesc Marea Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Întâlnirea a continuat cu împărtășirea micilor creștini, care l-au primit în trupurile și sufletele lor pe Hristos cel Răstignit și Înviat.

Joi, 10 aprilie 2014, urmând îndemnul Bisericii – liturghie după Liturghie, împreună cu părinții sau bunicii, elevii însoțiți de asistentul social al Protopopiatului au vizitat persoanele vârstnice și singure din Parohia Cuza Vodă cărora le-au oferit alimente de bază, cozonaci și ouă pentru pregătirea mesei de Paști.

„În Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea și unii pe alții să ne îmbrățisăm, și să le zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social

Related Posts

Sari la conținut