1 octombrie, Ziua persoanelor vârstnice

Ziua de 1 octombrie, desemnată din anul 1990 ca „Ziua Internațională a persoanelor vârstnice”, este o zi specială pentru noi toți, tineri și vârstnici deopotrivă. Ne aplecăm cu respect în fața părinților și bunicilor noștri pentru tot ce au făcut pentru noi cei tineri, pentru contribuția însemnată pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societății românești.

Devenită deja o frumoasă tradiție, sărbătorirea acestei zile se află sub semnul atenției, respectului și al recunoștinței de care se bucură în țara noastră persoanele de vârsta a treia.

În semn de prețuire pentru stăruința depusă de bunici în educația și creșterea viitoarei generații, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului”- secția gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă a organizat, marți 30 septembrie 2014, un eveniment socio-cultural pentru un număr de 30 persoane vârstnice de la Centrul comunitar pentru persoane vârstnice din municipiul Slobozia.

Manifestarea s-a deschis cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” de către toți cei prezenți sub îndrumarea părintelui Oancea Alexandru de la Parohia Constantin Brâncoveanu, care a rostit câteva cuvinte și despre sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, celebrată pe aceeași dată calendaristică.

Copiii, îndrumați de doamna învățătoare Damian Fănica, au susținut un program artistic deosebit, care a cuprins: sceneta „Portretul colegei de bancă” de Mircea Sântimbreanu, poezii, cântece și dansuri tradiționale. De asemenea, micii artiști au confecționat brățări, pe care le-au oferit bunicilor în semn de dragoste și aleasă prețuire.

Persoanele vârstnice au socializat, au aplaudat, au cântat și au dansat împreună cu cei mici.

„Vă dorim să ajungeți la vârsta noastră!”, „Să ne vedem cu toții și la anul!”, „Vă așteptăm cu drag de fiecare dată!”, sunt o parte din impresiile primite astăzi de la persoanele de vârsta a treia.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea de iconițe și mici gustări. La mulți și binecuvântați ani!

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social principal Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut