Sfințirea Drapelului de luptă al Regimentului 51 artilerie mixtă „General Cornel Paraniac”din Slobozia

1 octombrie, zi în care este sărbătorit Acoperământul Maicii Domnului, hramul Catedralei Episcopale din Slobozia, a fost o zi de sărbătoare și pentru cadrele militare ale Regimentului 51 artilerie mixtă „General Cornel Paraniac”.

În cadrul unui ceremonial militar-religios deosebit desfășurat în cazarma unității, în prezența personalului unității, a autorităților locale și județene, a invitaților de la eșaloanele superioare și a cadrelor militare în rezervă care au lucrat în unitate, a fost înmânat drapelul de luptă comandantului regimentului, colonel Marcel Mergeanu.

După oficierea slujbei de sfințire de către un sobor de preoți sub protia Preacuviosului Arhimandrit Rafael Mâț, Vicar Eparhial și delegat al Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călăraşilor, artileriştii au rostit alături de comandantul lor jurământul de păstrare al drapelului de luptă.

Din încredinţarea şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Drapelul de luptă a fost decorat cu distincţia eparhială „Crucea Sloboziei în grad de cruce aniversară”. Preacuviosul Arhimandrit Rafael Mâț – Vicar Eparhial a dat citire gramatei episcopale, iar Preacucernicul părinte Protopop Dumitru Drăghici a atașat înalta distincție drapelului de luptă.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor Regimentului 51 artilerie mixtă „General Cornel Paraniac”, în acordurile fanfarei militare, urmată de vizitarea echipamentelor și tehnicii militare din dotare de către toți invitații.

Related Posts

Sari la conținut