Proiectul „Prietenie și solidaritate”, desfășurat de Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, cunoaște o nouă formă de colaborare între elevii aparținând unităților școlare și parohiilor implicate în această acțiune frumoasă și interesantă.

Prima activitate a fost pusă în aplicare în cadrul seratei muzicale susținute de elevii și profesorii de la Liceul de Arte la care au fost invitați preoții din Protopopiatul Slobozia împreună cu elevii din parohiile Ciulnița, Ograda și Constantin Brâncoveanu.

Așadar, la Casa de Cultură Municipală Slobozia, la ora 18:00 a avut loc acțiunea artistică și educativă ce a vizat o finalitate caritabilă pentru a veni în sprijinul unor elevi cu probleme grave de sănătate și de ordin material.

Programul seratei „Bucurii muzicale” a adus în fața sutelor de spectatori momente artistice de mare sensibilitate evoluând pe scenă elevi de vârste diferite, începând cu micii artiști de la clasa I până la grupuri vocale, de dans, soliști de la clasa a XII-a.

A alege câteva apariții scenice pe care să le evidențiezi ar fi o nedreptate, deoarece fiecare participant scenic a adus cu sine talent, perseverență și multe ore de pregătire alături de profesorii coordonatori.

Pe lângă scopul caritabil și actul artistic, această activitate a însemnat continuarea prieteniei dintre elevii implicați în proiectul menționat și ca urmare am discutat într-un cadru „dulce”, favorizat de implicarea Părintelui Protopop Dumitru Drăghici, împreună cu preoții din această instituție religioasă.

A consemnat profesor Ecaterina Stroe, Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut