Conferința de toamnă a preoților Ialomițeni

Luni, 03 noiembrie 2014, a avut loc cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului părinte Vincenţiu Conferinţa pastoral-misionară de toamnă a preoţilor ialomiţeni, cu titlul „2014 Anul omagial euharistic şi anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”.

Conferinţa, desfăşurată în anul aniversar al Episcopiei noastre „Slujire și dăruire – Doua decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

Manifestările au început cu săvârşirea Sfintei Liturghii, în Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, urmată de slujba de Te Deum săvârşită de trei preoți din Protopopiatul Fetești: părintele Borza Mihail-Luciu, părintele Buche Ion-parohia Găița și părintele Manolache Victor Eugen-parohia Fetești Gară I, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu și a membrilor Permanenței Consiliului Eparhial.

Conferinţa a continuat la Casa de Cultură Municipală din Slobozia prin prezentarea lucrărilor întocmite de cei trei preoți referenţi: părintele Păun Roman, parohia Buna Vestire – Slobozia, părintele Dincă Ovidiu parohia Sfântul Nicolae – Urziceni, părintele Manolache Victor Eugen, parohia Fetești Gară I, care au prezentat viața și activitatea Sfinților Brâncoveni. În abordarea temei nu au fost ocolite subiecte de mare importanță: profilul conducătorului înobilat de credință, moralitate și devotament față de neam; cultura ca instrument de întărire a statului și a bisericii; sfârșitul exemplar, demnitatea și mărturisirea credinței creștine chiar cu prețul vieții.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul preoţilor care au dorit să completeze referatele cu aspecte din viața sfântului Constantin Brâncoveanu.

La final părinții consilieri au adus completări la tema zilei, dar au comunicat și probleme de ordin pastoral-misionar, administrativ-canonic, economic și social, ale Eparhiei.

Related Posts

Sari la conținut