Roadele toamnei și voluntariatul

Peste 300 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei” şi Şcoala Gimnazială nr. 3 din Slobozia, îndrumaţi de dascălii lor și coordonați de Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia au participat cu mult entuziasm, în perioada 3 – 7 noiembrie 2014, la Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, desfăşurată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Scopul acestei campanii a fost acela de a dezvolta spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare şi grija faţă de ceilalţi prin sensibilizarea elevilor şi profesorilor din şcoli cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii afectaţi de situaţia financiară a părinţilor. Elevii implicaţi în activităţile de voluntariat au înţeles cât de important este să dăruieşti din proprie iniţiativă, fără a cere nicio recompensă în schimb.

Prin această activitate extracurriculară elevii au avut prilejul de a dărui cu mult drag şi bucurie din roadele toamnei unor copii ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunităţii.

Principalii beneficiari ai acestei activităţi de voluntariat au fost 247 de copii cu probleme sociale, familiile acestora şi persoane vârstnice. De asemenea, au fost sprijinită Casa de tip familial Raluca din Slobozia şi Complexul de servicii sociale pentru copilul cu handicap neuropsihic din cartierul Bora.

Protopopiatul Slobozia mulţumeşte coordonatorilor: profesor Vasile Georgeta, profesor Turcu Ionelia și preot profesor Ion Marian, elevilor voluntari, dar şi părinţilor care s-au implicat în această campanie umanitară.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut