Acțiuni social-filantropice în Protopopiatul Slobozia

În perioada 14-18 ianuarie 2015, prin implicarea Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și cu sprijinul Fundației „Copii în dificultate” și ING Bank, 123 de copii-cazuri sociale din cadrul Biroului de Asistență Socială și din parohiile misionare și de categoria a III-a (Fundata, Murgeanca, Dumitrești, Piersica, Copuzu, Crunți, Crăsani, Nicolești și Tovărășia) au primit ghete noi din piele.

Părinții și copii au mulțumit pentru darurile primite și L-au rugat pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască tuturor binefăcătorilor sănătate și lungime de zile:

„Ce bine îmi vin ghetele. Sunt foarte bucuros!”, spune Giovani;

„N-am avut niciodată așa ghetuțe frumoase”, relatează Raluca;

„Abia aștept să merg cu ele și să-mi fie cald la picioare”, spune Andreea;

„Mă bucur și eu acum că am ghete bune când merg la școală”, mărturisește Ionuț.

„Ghetuțele sunt bine venite. Fiul cel mare nu avea ghete, iar celui mic trebuia să-i cumpăr altele pentru că intra apa în ele. Mulțumim lui Dumnezeu și celor care au avut această inițiativă”, mărturisește Candida, mama a doi copii minori;

„Mulțumim din suflet”, spune mămica Cecilia;

„Imi plac la nebunie! Nu mă așteptam să fie atât de frumoase”, spune Gabriela; „Mii de mulțumiri! Multă sănătate”, spune mămica a doi copii gemeni.

De asemenea, copii-beneficiari ai Biroului de Asistență Socială au primit tot prin intermediul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor daruri constând în pături, jucării și rechizite.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia

Related Posts

Sari la conținut