Miercuri, 28 ianuarie 2015, Protopopiatul Slobozia împreună cu Asociatia „Din inimă pentru aproapele” și Liceul de Arte „Ionel Perlea” au organizat „Din dragoste pentru EFREM”, un spectacol caritabil menit să strângă bani pentru micuțul Bălan Efrem Ioan Francisc. Acesta a fost diagnosticat cu leucemie și comunitatea orașului Slobozia a arătat incredibila compasiune și dedicație în procesul de a strânge banii pentru a-i putea oferi acestui copil tratamentul corespunzător, pentru a oferi părinților atât suport financiar cât și speranța că micuțul lor va fi bine.

După vizionarea unui filmuleț impresionant de o originalitate surprinzătoare, spectacolul a fost început de Anastasia Grecu, verișoara lui Efrem, care a citit o scrisoare. Printre invitați amintim copilașii de la Grădinița „Micul Prinț”, îndrumați de doamna Adriana Ghiță, care au oferit o interpretare unică și pe alocuri amuzantă, presărând seara cu zâmbete.

Micuții au fost urmați de domnișoarele Dumitrașcu Nicole – Cristinne (clasa a IV-a) și Toader Daria Ana (clasa a V-a) care au interpretat la pian „Valsul trandafirului salbatic” de Franz Scubert. A urmat cu mare entuziasm Popa Alina, elevă în clasa I, cântand „Dă Doamne, cântec”.

Trupele de dans modern „Veverițele” și „All Stars” (profesor îndrumător Cristina Boboc) au dansat minunat, iar grupul „Fiore Blue” de la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”, Slobozia cât și grupul de cateheză al parohiei Amara II nu au dezamăgit publicul, oferind interpretări remarcabile.

Călin Andreea Mădălina, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Ionel Perlea” a înduioșat audiența cu piesa „Je suis malade”. A urmat un alt moment de muzică clasică oferit de domnișoara Ilie Larisa Mihaela (profesor îndrumător Mariana Ștefan).

Studentă la Universitatea de Muzică București, Cursaru Elena (profesor corepetitor Valentin Vardianu) a oferit publicului, pe lângă câteva momente de suspans un emoționant moment muzical. După ce soprana Anca Duca a interpretat piesa „Lăsați-mă să cânt”, a urmat un moment solemn care a adus lacrimi în ochii publicului oferit de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina”. Înainte de marele final, Paraschiv Mălina și Malama Robert de la Colegiul National „Mihai Viteazul” și Trupa „Black &White” și-au etalat talentul muzical și au fost foarte apreciați de public.

Ultima interpretare a serii a fost sustinută de Florin Chilian care a dat dovadă de spirit civic, trecând peste durere și angajamente pentru a susține această cauză, aducând zâmbete pe buzele oamenilor din sală.

La finalul spectacolului părintele protopop Dumitru Drăghici a mulțumit, în numele organizatorilor, pentru iubirea generoasă manifestată de toți cei care au dăruit din timpul și talentul lor pentru a ușura suferința și grăbi vindecarea lui Efrem Ioan.

Iar pentru că ziua spectacolului a coincis, deloc întâmplător, cu ziua onomastică a lui Efrem Ioan toți cei prezenți i-au cântat „La mulți ani !”

A fost o seară care a adus împreună comunitatea orașului Slobozia. A fost o seară plină de emoții, presărată cu râsete. Este cu adevarat uimitor să vezi câți oameni și-au oferit sprijiul, fie acesta financiar sau de altă natură, pentru acest baiețel.

Uitându-mă la întreaga sală, auzind cuvintele pline de tristețe ale oamenilor ce nu au nici cea mai mică legătură cu această familie, mi-a oferit speranța că nu suntem cu totul pierduți și că atunci când o persoană neajutorată se află într-o astfel de situație, putem să punem la o parte lucrurile care ne separă, care ne deosebesc și să ne unim, ca o comunitate pentru a ne împrumuta puterea și tăria celor care nu o mai au, celor care au nevoie. Pe lângă banii care au fost strânși pentru această cauză (aproximativ 50.000 lei), această noapte a dovedit că pentru cauza potrivită, cu toții putem da dovadă de altruism și dragoste pentru aproapele nostru.

A consemnat Dana Enciu, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia

Related Posts

Sari la conținut