Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia

Joi, 02 Aprilie 2015, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Gabriel Oproiu, consilier canonic, care, după rostirea rugăciunii, a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Preacucernicul părinte Macamete Marian a prezentat referatul „Pastorația tinerilor – prioritatea preotului contemporan”.

Preacucernicul părinte Protopop Cristian Ștefan Munteanu a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

Părintele consilier Gabriel Oproiu a punctat aspectele legate de eventuale probleme canonice ce pot apărea la parohii, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

Un punct important pe ordinea de zi a fost implementarea hotărârilor Permanenței Consiliului Eparhial privind organizarea procesiunii cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași în ziua de 15 aprilie 2015, cu ocazia sărbătorii „Izvorul Tămăduirii”, al doilea hram al mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Prezența din partea ISU a domnului colonel Fița Nicolae a fost una benefică din perspectiva necesității informării preoților cu privire la prevenirea situațiile de urgență care pot apărea in această perioadă la bisericile din Protopopiatul Slobozia, cu ocazia participării în număr mare a credincioșilor la slujbele din perioada pascală.

La sfârșitul ședinței, Biroul de Asistență Socială prin doamna Anastasia Pătrașcu a prezentat proiectul „Să dăruim copiilor bucuria Învierii”, prin care copii beneficiari ai Protopopiatului Slobozia vor primi haine și alimente.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut