Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia

Marți, 13 octombrie 2015, a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Slobozia. Din partea Centrului Eparhial a participat la această întâlnire părintele Manuel Rusu, Consilier Cultural care, după rostirea rugăciunii de început, a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Preacucernicul părinte Moncea Laurențiu de la parohia Gheorghe Lazăr a prezentat referatul „Dimensiunea pastorală a slujbelor arhierești”.

Preacucernicul părinte Protopop Cristian Ștefan Munteanu a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial aducând lămuriri pentru fiecare adresă în parte.

Părintele consilier Manuel Rusu, a punctat aspectele legate de activitatea culturală de la parohii, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate de preoți.

În cadru ședinței s-a reamintit preoților de concursul interjudețean de creație plastică, ediția a V-a cu tematică religioasă, organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în contextul anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și a Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română.

După ședința administrativă președinții celor nouă cercuri pastorale ale Protopopiatului Slobozia au rămas la o consfătuire privind organizarea și desfășurarea manifestărilor religioase cu ocazia hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi, anticipând pelerinajul enoriașilor Eparhiei noastre cu ocazia venirii icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Horaița.

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut