Hristos în mijlocul nostru….

„Dăruind vei dobândi

Orb, neghiob și strâmt la minte, cum mă aflu, n-am fost totuși atât de stupid și neştiutor încât să cred că Hristos ne cere să dăm din prisosul nostru: asta o fac doar și păgânii. Am fost însă îndeajuns de nepriceput și de rătăcit în bezna spre a cugeta, ceea ce pare întru totul conform cu învățătura creştină, că ni se cere să dăm din puţinul nostru, de nu și din prea puţinul nostru. Ba am și mers până la a mă învoi cu ideea că din pilda celor doi bani aruncați de femeia văduvă în cutia darurilor (Marcu 12.41-44; Luca 21,14) reiese îndemnul de a da tot ce avem, toată avuţia noastră”

Pornind de la îndemnul lui Nicolae Steinhardt „Dăruind vei dobândi”, Parohia „Sfântul Nicolae” din Amara a inițiat un proiect social-filantropic „HRISTOS ÎN MIJLOCUL NOSTRU…”, în perioada 16-17 octombrie 2015.

Acesta a debutat cu activitatea „Dăruind vei dobândi”, care a avut ca scop ajutorarea unui copil de clasa a V-a (Mihăiescu George), ai căror părinți sunt plecați în străinătate, acesta rămânând în grija bunicii (dependentă de dializă). În acest sens, mai sus menționat, patru voluntari din cadrul grupului de cateheză „DOAR NOI…?”, au cărat lemnele de foc în magazia special amenajată.

Următoarea activitate a fost „Cămara Bunicii” în care peste patruzeci de tineri au învățat să prepare gem. Alături de câteva „bunicuțe”,ca din povești, aceștia au realizat 160 de borcane ce vor fi dăruite unor familii defavorizate.

Impresii:

„Părinte, am rămas surprinsă când Denisa (elevă în clasa a V-a) m-a rugat să o las să ma ajute la ceaun și să-i spun rețeta pe care o folosesc ca să o învețe și pe mama ei” ( Zuluf Elena- una dintre bunicuțe)

Mai multe fotografii puteți aprecia pe pagina:

https://www.facebook.com/GrupulDeCopiiDoarNoi [https://www.facebook.com/GrupulDeCopiiDoarNoi]

A consemnat Petre Florentina.

Related Posts

Sari la conținut