Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în mijlocul copiilor

În parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia, Protopopiatul Slobozia a desfăşurat vineri, 23 octombrie 2015, acţiunea: „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în mijlocul copiilor”.

Preotul Petre Emilian de la Parohia Amara I, preotul Dumitru Ionuț de la Parohia Orboiești și preotul Negoiță Dante de la Parohia Stejaru au vorbit celor 135 de preşcolari, despre viaţa Sfântului Dimitrie, despre faptele sale bune, ascultarea sa necontenită faţă de Dumnezeu şi faţă de Maica Domnului.

De asemenea, preoții au îndemnat pe micii creştini să urmeze exemplul Sfântului Dimitrie mergând la Biserică, ajutându-i pe cei aflați în nevoie, ascultându-și părinţii şi dascălii.

Copiii au fost receptivi, au pus întrebări și au promis că vor fi din ce în ce mai cuminți pentru ca preoții să-i mai viziteze, manifestându-și dorința de a participa la Sfânta Liturghie oficiată în Biserică. Toți cei prezenți au primit binecuvântări din partea preoților, fiind miruiți, iar din partea Protopopiatului Slobozia câte o iconiță.

Activitatea face parte din cadrul parteneriatului „Lăsați copiii să vină la Mine!” dintre Protopopiatul Slobozia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia

Related Posts