Campania „Donează sânge! Salvează o viață!”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița continuă Campania „Donează sânge! Salvează o viață!”.

Campania are ca scop salvarea de vieți prin donarea de sânge, cunoscută fiind criza acută prin care trec spitalele din România.

Preoții și credincioșii din cele 70 de parohii din cuprinsul Protopopiatului Slobozia vor dona sânge, ca gest altruist și independent de interese materiale și vor încuraja cât mai multe persoane să doneze.

Astfel, în data de 7 aprilie 2016, de Ziua Mondială a Sănătății, preoții și voluntarii din Cercurile Pastorale nr. 3 și 4, în frunte cu părintele protopop Butu Ionuț au mers la Centrul Județean de Transfuzie Ialomița pentru a dona sânge.

Deși această acțiune este voluntară și neremunerată, există totuși unele facilități de care pot beneficia donatorii: efectuarea gratuită a unui set minim de analize, dreptul la o zi liberă de la locul de muncă/elevii scutiți de la cursuri, acordarea de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, un abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun local.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Related Posts