În colaborare cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor – Sectorul Social Misionar, Protopopiatul Slobozia a primit în luna iunie a.c o donație de cărți cu caracter educativ-religios dintre care enumerăm: „Noul Testament cu Psalmi”, „Virtuți și valori creștine – jocuri și activități interactive”, un manual și un caiet de teme cu titlul „Unde-i lege nu-i tocmeală”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a distribuit câte un exemplar din aceste cărți unui număr de 12 parohii.

Cărțile, editate de Societatea Biblică Interconfesională din România și oferite în dar, au fost apreciate de către preoți, profesorii de religie și de către copii ca fiind folositoare în însușirea și aprofundarea noțiunilor de religie, morală și educație juridică.

Pe perioada vacanței de vară și nu numai, preoții organizează periodic întâlniri cu copii, fie în lăcașul de cult, în aer liber sau în Centrele sociale pe care le administrează și desfășoară activități catehetice, de socializare, culturale, filantropice, etc., prin care elevii să-și dezvolte personalitatea în mod constructiv.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut