Acțiune metodică la Școala Gimnazială Ciulnița

Marți, 31 octombrie 2017, a avut loc la Școala Gimnazială Ciulnița, Protopopiatul Slobozia, acțiunea metodică „Relația dintre școală și parohie/comunitate religioasă – exemple de bune practici”.

Activitatea a debutat cu evaluarea lecției „Taina Sfântului Botez”, părintele Lungu Felician remarcându-se printr-un deosebit tact pedagogic și implicare.

Atmosfera a fost plăcută, relaxantă, prietenoasă. Elevii au dat dovadă de o cunoaștere foarte bună a conținutului științific evaluat, evidențiindu-se printr-un dialog constructiv și spirit de echipă.

Activitatea didactică a părintelui Lungu Felician a fost apreciată atât de părintele inspector Stanciu Dragoș cât și de doamna director Nicolescu Ana – Mirela și de domnul primar Stelică Gheorghe.

Pe lângă activitatea didactică deosebită, activitatea extrașcolară a părintelui este una vastă, implicând copiii în diverse activități.

A fost subliniată buna colaborare dintre școală – biserică – primărie, colaborare ce se desfășoară ținând cont de interesul primordial al copiilor.

Tot în cadrul acestei acțiuni metodice, domnul profesor Stroe Adrian a prezentat referatul cu tema „Biserica – Școala – izvoare de lumină în educarea copiilor”.

Ideea centrală a referatului a fost aceea că Școala și Biserica nu se află în relație de opoziție sau concurență, ci de continuitate, în limitele propriilor ținte, responsabilități sau posibilități.

Familia – Biserica – Școala au responsabilitatea de a-și spori cooperarea în vederea educării tinerilor pentru o viață armonioasă în familie și societate.

Educația religioasă este o misiune sfântă, deopotrivă spirituală și socială, o chemare și o trimitere din partea lui Dumnezeu pentru a modela suflete tinere în comuniune de iubire față de Dumnezeu și de semeni, dar și în comuniune cu toate generațiile de sfinți, din toate timpurile. De aceea, considerăm că nu există o invenție mai mare decât transmiterea credinței ca lumină pentru viața în societate, dar și pentru a dobândi viața veșnică în împărăția lui Dumnezeu.

Adevărul acesta se cuprinde atât de frumos în cuvintele Mântuitorului când întreabă „Ce îi folosește omului să câștige lumea dacă își pierde sufletul său?” (Marcu 8,36).

A consemnat profesor Matei Daniela.

Related Posts

Sari la conținut