Hai să dăm mână cu mână!

În contextul „Anului omagial al unității de credință și de neam” și „Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Normal „Pinocchio” din municipiu a organizat luni, 22 ianuarie 2018, activitatea „Hai să dăm mână cu mână!”.

Obiectivele activității sunt: cunoașterea importanței actului istoric de la 24 ianuarie 1859, înțelegerea semnificației acestei zile, formarea unor sentimente patriotice.

Întâlnirea a debutat cu partea practică. Micii creștini îmbrăcați în costum național și cu imaginea tricolorului în piept au realizat păpuși pe suport linguri de lemn, după indicațiile doamnelor educatoare Mihaela Alexandru, Denisa Mustățea și Valentina Tănase, pe care le-au așezat astfel încât să formeze o horă a unității și credinței.

Apoi, doamna director Carmen Ionescu, profesor de istorie, le-a vorbit celor mici despre Alexandru Ioan Cuza, înfăptuitorul Micii Uniri, despre evenimentele de la 1859, prezentându-le imagini istorice semnificative acestei zile.

Prezent la activitate, părintele protopop Butu Ionuț i-a îndemnat pe copii să fie mândri că sunt români, să-și iubească țara iar pe viitor să depună eforturi pentru dezvoltarea ei.

La final, cu toții au intonat cântecul „Hora Unirii” și au dansat. Cei mici au participat cu interes și plăcere la această activitate.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social, Protopopiatul Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut