„Marșul pentru viață” – Slobozia, 2018

Cu binecuvântarea Preasfinițitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 24 martie 2018, s-a desfășurat și în municipiul Slobozia evenimentul intitulat „Marșul pentru viață”.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, procesiunea organizată nu a putut avea loc, în schimb, evenimentele artistice pentru marcarea evenimentului, s-au desfășurat în Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, unde, participanții au asistat la un spectacol organizat de Protopopopiatul Slobozia.

Prin acest eveniment s-a urmărit reafirmarea valorilor familiei creștine tradiționale, darul sfânt al vieții creștine prin nașterea de copii și creșterea lor în credință sfântă și iubire milostivă.

În debutul acțiunii, slujba de Te Deum a fost oficiată de preacuviosul părinte Rafail Mîț, vicar eparhial, preacucernicul părinte Ioan Florin Simion, consilier administrativ-bisericesc și de preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop de Slobozia.

Părintele Vicar a dat citire cuvântului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care, părintele protopop Ionuț Butu a deschis evenimentul printr-un cuvânt de omagiu adus femeii, mamelor, prezentându-le ca pe niste altare de jertfă, pe care se sprijină familia, create din iubire și pentru a crea iubire din iubire, împlinind cuvintele Scripturii: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi.” (Facere 1,28).

La acest spectacol au evoluat Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia și copiii grupurilor de cateheză ale parohiilor, dintre care amintim Grupul „Speranța” al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Slobozia, Grupul „Doar noi?” al parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Amara, Grupul „Biserica Albastră” al parohiei „Schimbarea la Față” Amara II, Grupul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Smirna și Grupul Școlii Gimnaziale „Ionel Perlea” din localitatea Ograda.

Totodată, în spațiile oferite cu generiozitate de Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” s-au desfășurat ateliere de face painting, pictură și desen și alte jocuri specifice evenimentului, realizate sub supravegherea profesorilor școlilor din municipiul Slobozia, dar și din localitațile limitrofe.

Prin Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia s-au împărțit produse de post, ceai, răcoritoare, dar și materiale specifice ideii promovate – pliante, cărți, bannere, baloane, etc.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, Asistent Social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut