Slobozia Nouă: 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale

     Marți, 15 ianuarie 2019, sub egida Zilei Culturii Naționale și aniversării a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, la Școala Gimnazială nr. 5 din Slobozia Nouă, elevii coordonați de doamna învățător Fănica Damian, au participat la activitatea cu tema „15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale”.

        Pentru început, părintele Ioan Constantin Bălan de la parohia Gheorghe Doja a transmis celor prezenți să înceapă și să sfârșească orice lucrare cu o rugăciune către Dumnezeu, să fie ascultători și să se bucure de natură, jucându-se cât mai mult în aer liber, precum făcea Mihai Eminescu care iubea nespus creația lui Dumnezeu.

        Activitatea a continuat cu prezentarea doamnei Neti Boboc, bibliotecar în cadrul Liceului Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia, care a vorbit copiilor despre viața marelui poet, despre dragostea lui pentru literatură, pentru sport, pentru păsări.

        Întâlnirea s-a încheiat cu partea practică, care a constat în completarea unor fișe adaptate temei și nivelului de vârstă a celor prezenți.

       Pentru strădania lor, copiii au fost răsplătiți cu fructe și bomboane de către Protopopiatul Slobozia, iar din partea doamnei bibliotecar au primit semne de carte pe care să le folosească în activitatea lor.

       Această manifestare culturală desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost rodul parteneriatului dintre Protopopiatul Slobozia și Școala Gimnazială nr. 5.

      A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut