Protopopiatul Slobozia: Ședința administrativă a preoților din luna Februarie

Marți, 12 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc ședința lunară administrativă a preoților din Protopopiatul Slobozia.

În debutul ședinței, pe lângă rugăciunea de cerere a ajutorului lui Dumnezeu, rostită de fiecare dată în aceste momente, preoții prezenți s-au rugat și pentru odihna sufletului Preacucernicului Părinte Popa Adrian, slujitor al parohiei Căzănești I, mutat la Domnul.

În continuarea ședinței, Preacucernicul Părinte Ștefănescu Gabriel de la parohia Păltiniș a dat citire referatului intitulat „Viața vrednicului de pomenire Patriarh Justin Moisescu”, temă încadrată în contextul Anului comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Ștefan Munteanu, delegatul Centrului Eparhial, a prezidat ședința, prezentând în cadrul acesteia aspecte care au scopul de a perfecționa lucrarea administrativă și pastorală în cadrul comunităților parohiale din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preacucernicul Părinte Protopop Ionuț Butu a prezentat preoților informațiile de interes general care fac referire la activitatea culturală, social-misionară și pastorală a tuturor parohiilor din cadrul episcopiei noastre, proiecte ale Patriarhiei Române și ale Centrului Eparhial.

Ședința s-a încheiat prin dezbaterea altor subiecte propuse de către preacucernicii părinți, subiecte dezbătute cu intenția de a spori în comuniunea liturgică și frățească a acestora, atât în relațiile cu autoritățile eclesiale, cât și la nivelul fiecărei parohii.

A consemnat Adin Diaconescu.

 

Related Posts

Sari la conținut