Taina Sfântului Maslu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Joi, 4 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a desfășurat, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Slobozia, activitatea „Alinarea sufletului, prin rugăciune”.

Astfel, părintele protopop Ionuț Butu însoțit de părintele secretar Laurențiu Cioranu și de părintele capelan Gheorghe Pascu au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru cadrele medicale, personalul de conducere și pentru pacienții internați pe secția de oncologie, dar și pe celelalte secții ale spitalului.

În timpul slujbei au fost rostite și rugăciuni pentru însănătoșire grabnică a celor aflați pe paturile de spital. Toți cei prezenți au fost miruiți, iar la final părintele protopop a rostit un cuvânt de binecuvântare și mângâiere pentru cei internați, îndemnându-i să se spovedească și să se împărtășească pentru sănătatea sufletului și vindecarea trupului.

Deoarece, pe data de 7 aprilie este marcată Ziua Mondială a Sănătății, activitatea a reprezentat și un prilej pentru a transmite tuturor cadrelor medicale urări de bine și mulțumiri pentru dăruirea și eforturile pe care le depun la salvarea vieții bolnavilor.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia 

Related Posts

Sari la conținut