Să dăruim copiilor bucuria Învierii! – Un ouț pentr-un bănuț, ediția a XIII-a

Miercuri, 17 aprilie 2019, cu binecuvântare Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a organizat în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Slobozia, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, Asociația „300+” Slobozia, Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din Slobozia, Palatul Copiilor Slobozia, Grădinița cu Program Prelungit „Junior” din Slobozia, Grădinița cu Program Normal „Pinocchio” Slobozia și Inspectoratul Școlar Județean evenimentul intitulat „Să dăruim copiilor bucuria Învierii! – Un ouț pentru un bănuț”, eveniment aflat anul acesta la cea de-a XIII-a ediție.

Acțiunea are scopul de a sprijini copiii din familiile defavorizate, beneficiari ai Biroului de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Slobozia.

Preșcolari și elevi de la instituțiile partenere amintite anterior, sub coordonarea cadrelor didactice, au realizat felicitări cu tematică pascală, aranjamente specifice sărbătorii Învierii Domnului și mai ales, au încondeiat ouă, pe care le-au pus apoi la dispoziția organizatorilor spre a fi licitate, banii strânși în urma concursului cu vânzare fiind folosiți pentru ajutorarea unui număr de 50 de copii, care vor primi în perioada imediat următoare sprijin material.

În ziua premergătoare concursului au fost evaluate lucrările expuse de către o comisie formată din doamna Clementina Tudor, Director al Centrului Cultural „Ionel Perlea”, doamna Bordeiu Marinela, Inspector învățământ pre-primar, doamna Emilia Ionescu, profesor învățământ preșcolar și preacucernicul părinte Ionuț Butu, protoiereul Protopopiatului Slobozia. Lucrările au fost premiate, pe secțiuni de vârstă, în cadrul evenimentului din data de 17 aprilie.

La eveniment au fost prezenți domnul Primar Adrian Mocioniu, Domnul Ionel Gae, Vicepreședinte al Consiliului Județean, domnii Dragoș Soare și Gabriel Răceanu, Consilieri Județeni, personalități ale Județului Ialomița și ale Municipiului Slobozia, care s-au implicat activ în cadrul evenimentului, nu numai prin discursurile ținute de către domniile lor, ci și prin licitarea și achiziționarea lucrărilor expuse.

Grupul de copii „Sunetul muzicii”, grup coordonat de doamna profesor pentru învățământ preșcolar Emilia Ionescu și domnul profesor Tudora Sebastian au cântat piese muzicale specifice perioadei pascale, aducând, deși anticipat, în sufletele tuturor celor prezenți bucuria Învierii Domnului.

Cadrele didactice, părinții, voluntarii, preoții, elevii și toți cei prezenți au fost receptivi la mesajul preacucernicului părinte Ionuț Butu, care i-a îndemnat să empatizeze cu cei aflați în diferite nevoi, astfel în urma colectei a fost strânsă suma de 6.500,00 lei, bani ce vor fi folosiți pentru ajutorarea a 50 de copii aflați sub ocrotirea Protopopiatului Slobozia.

Aducem mulțumiri pe această cale tuturor celor implicați!

A consemnat Diaconescu Iancu Adin, responsabil Biroul de catehizare din cadrul Protopopiatului Slobozia.

Related Posts

Sari la conținut