Tradiție, credință, armonie!

Joi, 16 mai 2019, elevii Liceului Tehnologic Special „Ion Teodorescu” Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia „Sfântul Dumitru” din municipiu, au participat la „Atelierul de pictură pe linguri de lemn”, organizat la Muzeul Național al Agriculturii.

La activitate au fost prezenți elevii unității de învățământ mai sus amintite, coordonați de cadrele didactice, doamnele Daniela Matei, Delia Mihai și Elena Tudorici, părintele Constantin Pătrașcu, doamna asistent social, Anastasia Pătrașcu, și doamna muzeograf Andreea Panait.

În debutul întâlnirii, în contextul „Săptămânii Naționale a Voluntariatului”, părintele Constantin Pătrașcu, cu care Liceul Tehnologic Special are o strânsă colaborare, a vorbit elevilor despre prietenie, toleranță, credință și armonie.

Prin învățătura transmisă din Pilda „Vindecării slăbănogului din Capernaum”, părintele profesor a subliniat elevilor că trebuie, ca adevărați creștini, să-i ajutăm pe cei bolnavi și să ne rugăm pentru aceștia, să avem credință lucrătoare prin iubirea față de semeni și că o prietenie între oameni este adevărată atunci când suntem în primul rând prieteni ai lui Hristos, când respectăm cuvântul Său și îl împlinim. „Prieten adevărat este acela care îndură necazurile, nevoile și nenorocirile aproapelui, atunci când acela este încercat ca de ale sale, fără zgomot și fără tulburare” (din Troparul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie”).

Tot în cadrul activității, doamna muzeograf a prezentat elevilor tehnici de pictură pe linguri de lemn, stimulând interesul pentru înțelegerea și păstrarea tradițiilor, cultivarea sensibilității artistice a elevilor, dezvoltarea și stimularea expresivității și creativității acestora.

Acțiunea s-a bucurat de un real succes și s-a realizat o expoziție cu lucrările elevilor. La final, elevii au fost răsplătiți de către Protopopiatul Slobozia cu produse calde de patiserie și răcoritoare, iar părintele le-a oferit iconițe.

A consemnat doamna profesor Daniela Matei.

Related Posts

Sari la conținut