Activitate culturală și religioasă la Căminul pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” Balaciu

      Vineri, 15 ianuarie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către preoții slujitori de la Parohiile Rovine și Ciochina pentru seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” Balaciu. 

       Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a transmis celor prezenți binecuvântarea Preasfinției Sale, oferind în dar persoanele asistate și ostenitorilor Căminului câte un calendar creștin ortodox și o iconiță. De asemenea, a adus la cunoștința auditoriului că astăzi se împlinesc 171 de ani de la nașterea marelui poet al României, Mihai Eminescu, fiind totodată celebrată și Ziua Culturii Naționale, sărbătoarea națională prin care se promovează cultura, arta și efortul academic.

      Persoanele vârstnice au primit cu bucurie vizita preoților și au mulțumit pentru binecuvântare și daruri. 

      Însoțit de părintele Ion Costache, responsabilul pentru catehizare din cadrul Protopopiatului, părintele protopop a vizitat parohiile Munteni Buzău I, Munteni Buzău II și Munteni Buzău III pentru a verifica și transmite preoților slujitori îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

     A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut