Copilăria este inima tuturor vârstelor

       Așa a sunat mesajul scris pe vederile desenate de mână pe care le-am primit de la copiii instituționalizați. 

       Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, de Ziua Internațională a Copilului, pe data de 1 iunie 2021,  Grupul de cateheză  „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II, coordonat de preot Clementin Matache,  a organizat un spectacol în incinta Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița dedicat copiilor instiuționalizați, spectacol devenit deja tradiție, aflat la a VI-a ediție. 

       Cu atât mai mult am fost primiți cu brațele deschise, dar și cu nerăbdare, copiii cunoscându-ne din anii trecuți. Partea muzicală a fost asigurată de o parte din soliștii noștri de grup, Alina Nădrag, Alesia Călin și George Băicoianu care au interpretat cântece pe placul ascultătorilor,  timp în care cei cu aptitudini artistice au pictat pe față  pe doritorii beneficiari ai Direcției și au fost învățați să picteze și să deseneze la rândul lor de către membrii grupului de cateheză, împărtășindu-și talentul unii altora. 

        La sfârșit le-am cântat „La mulți ani” tuturor copiilor, îndeosebi lui Gabriel și Mariei care își serbau și ziua de naștere,  am împărțit bomboane copiilor și am desfășurat activități distractive și de socializare. Prin gestul nostru constând în acest spectacol captivant și interactiv,  nădăjduim că am adus și în acest an un strop de bucurie și de speranță acestor copii nevinovați,  privați de afecțiunea familiei. Orele petrecute alături de acești copii minunați ne-au lăsat inspirați de bucuria lucrurilor simple derminându-ne să fim recunoscători pentru tot și, alături de ei, am fost cuprinși de toate emoțiile copilăriei. 

        În concluzie, mulțumind conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița pentru întreg suportul logistic acordat, vizita de 1 iunie a reprezentat, în istoricul nostru de grup, încă o zi în care am adus bucurie în sufletele oamenilor, de această dată ale copiilor, am depășit amalgamul de emoții transmise și trăite împreună cu cei mici și de ce nu, ne-am adus aminte încăodată, de acest timp unic al copilăriei.  

        La mulți ani copiilor de pretutindeni! 

        A consemnat Carmen Baicu, membră a Grupului de Cateheză „Biserica Albastră”

 

Related Posts

Sari la conținut