Hramul bisericii „Schimbarea la Față” al Parohiei Amara II

     Pe data de 6 august 2021, de praznicul ”Schimbării la Față a Domnului” a fost sărbătorit hramul bisericii din Parohia Amara II. Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți alături de preoții slujitori, iar după slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, soliștii Grupului de cateheză ”Biserica Albastră” coordonat de preotul paroh Clementin Matache au susținut un spectacol de muzică populară, tradițională și clasică pe o scenă amenajată în curtea bisericii, după ce, la vremea chinonicului, au interpretat diverse pricesne specifice praznicului. 

     Interpreții au stârnit admirația și aprecierea atât a enoriașilor parohiei, cât și a oaspeților din toată țara veniți în stațiune la tratament și care au fost împreună-rugători și părtași bucuriei noastre la vreme de sărbătoare pentru parohia noastră și de altfel, pentru întreaga comunitate a localității Amara. 

     În timpul spectacolului, ceilalți membri ai grupului de cateheză au împărțit 200 de pachete făcute chiar de ei și au servit credincioșii prezenți la slujbă cu dulciuri și prăjituri de post pregătite de gospodinele din comitetul parohial. În timpul slujbei, dar și în timpul spectacolului au fost respectate regulile de distanțare și de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov 2. 

    A consemnat Gabriela Manole, membră a Grupului de cateheză ”Biserica Albastră”

Related Posts

Sari la conținut