Grupul de cateheză „Biserica Albastră” în Republica Moldova

          Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 7 septembrie-10 septembrie 2021, o parte din tinerii Grupului de cateheză „Biserica Albastră” coordonat de preot Clementin Matache a efectuat o excursie în capitala Republicii Moldova la Chișinău. 

          Acolo am vizitat diverse obiective turistice, culturale și istorice, identificând istoria și cultura Basarabiei cu cea a țării-mamă, precum și biserici sau mănăstiri de o valoare istorică și culturală inestimabilă. 

          De asemenea am făcut cunoștință cu tradițiile, obiceiurile și portul fraților noștri de peste Prut, dar și cu ospitalitatea și amabilitatea specifică basarabenilor, plăcut impresionați fiind, mai ales că unii dintre noi se aflau pentru prima data pe aceste meleaguri. 

          Această excursie, ultima înaintea începutului anului școlar, constituie primul pas a unui parteneriat cultural ce va fi reînoit și se va derula pe o perioada mai lungă de timp concretizat prin activități catehetice, culturale și artistice comune.

          A consemnat Alina Nădrag, membră a Grupului de cateheză „Biserica Albastră”

Related Posts

Sari la conținut