Hramul Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Scânteia

Luni, 8 noiembrie 2021, în ziua prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil, Parohia Scânteia din Protopopiatul Slobozia și-a cinstit ocrotitorii.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost adusă spre închinare, începând cu ziua de 7 noiembrie, Icoana Maicii Domnului Prodromița, de la Parohia Săveni, Protopopiatul Fetești. La momentul sosirii Icoanei a avut loc o mică procesiune, apoi a fost săvârșită slujba de Tedeum, Acatistul Maicii Domnului Prodromița  și slujba Vecerniei.

În ziua Hramului a fost săvârșită Utrenia, Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii Bisericii noastre de către un sobor restrâns de preoți.

La momentul predicii Părintele Paroh a vorbit despre ocrotirea Sfinților Îngeri și a mulțumit credincioșilor care au participat și care în final au primit câte un pachețel cu mâncare.

Dăm Slavă Lui Dumnezeu care ne-a învrednicit să marcăm acest eveniment deosebit pentru comunitatea noastră parohială cu aleasă bucurie și împlinire duhovnicească.

A consemnat Preot Paroh Gheorghe Mirel-Mircea.

Related Posts

Sari la conținut