Sfintele Moaște ale „Sfântului Nicolae” prezente la hramul Parohiei „Sfântul Matei” din Slobozia

Marți, 16 noiembrie 2021, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la biserica parohială „Sfântul Matei” din Slobozia s-a săvârșit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului.

Anul acesta, la hramul parohiei „Sfântul Matei” din Slobozia, a fost adusă racla cu moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, de la  parohia „Sfântul Nicolae” din Amara, spre cinstirea și închinarea credincioșilor. Racla cu sfintele a fost așezată  pe un baldachin special pregătit în interiorul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către preacuviosul Arhimandrit Rafail, vicar eparhial și de preacucernicii părinți consilieri Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Laurențiu  Cioranu și un sobor de preoți și diaconi.

Un grup  de studenți, dirijat de preacucernicul părinte profesor Vasile Daniel Alexandru, a armonizat dialogul liturgic.

Părintele Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu.

În cuvântul Său preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a vorbit despre începutul Postului Crăciunului, despre modul în care suntem datori să ne primenim sufletul în timpul acestui post, săvârșind fapte bune și despre exemplul de credință jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul Apostol și Evanghelist Matei.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârșit slujba de pomenire a fericiților ctitori, slujitori, miluitori și binefăcători ai acestei biserici și a binecuvântat masa pregătită de ostenitorii parohiei și Consiliul Parohial.

 

Related Posts