Marșul pentru viață 2022 – în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfinițitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 26 martie 2022, în preajma praznicului Bunei Vestiri, care reprezintă și Ziua Mamei Creștine, Protopopiatul Slobozia a organizat evenimentul intitulat „Marșul pentru viață”. Anul acesta tema „Marșului pentru viață” a fost „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață.”

Prin acest eveniment s-a urmărit reafirmarea valorilor familiei creștine tradiționale, darul sfânt al vieții creștine prin nașterea de copii și creșterea lor în credință sfântă și iubire milostivă.

Momentele artistice pentru marcarea evenimentului s-au desfășurat pe esplanada Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, unde participanții au asistat la un spectacol organizat de Protopopopiatul Slobozia.

În debutul acțiunii, slujba de Te Deum a fost oficiată de preacucernicul părinte protopop Laurențiu Cioranu, preacucernicul părinte inspector școlar pentru religie Marian Ion și preacucernicul părinte Valentin Chiriță de la parohia „Sfântul Evanghelist Matei” Slobozia.

Părintele protopop a deschis evenimentul printr-un cuvânt de omagiu adus femeii, mamelor, îndemnând la rugăciune pentru sine, pentru familie, dar și pentru întreaga lume, mai ales că anul acesta este dedicat de către Patriarhia Română Rugăciunii în viața creștinului și a Bisericii.

La acest spectacol, organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și prezentat de doamna director Clementina Tudor, au evoluat Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina”, copiii grupurilor de cateheză ale parohiilor din cadrul Protopopiatului Slobozia, precum și Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului”.

Totodată, s-au desfășurat ateliere de face painting, desene pe asfalt și alte jocuri specifice evenimentului, realizate sub supravegherea preoților și profesorilor de religie ai școlilor din municipiul Slobozia, dar și din localitațile limitrofe.

Cei prezenți au putut admira lucrările realizate de elevi ai școlilor și liceelor partenere, expuse în spațiile special amenajate în colaborare cu Centrul  Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.

Prin Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia, în colaborare cu Comitetelor Parohiale ale parohiilor din municipiul Slobozia și sprijinul elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”,  s-au distribuit produse de patiserie și răcoritoare, dar și materiale specifice ideii promovate – pliante, broșuri, bannere, baloane, etc.

Ne bucurăm că am reușit, după o lungă și deosebit de grea perioadă de încercare, să ne adunăm, din nou, cu binecuvântarea Preasfințitului părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor și cu sprijinul partenerilor noștri, într-un număr atât de mare (peste 900 de participanți), să ne rugăm împreună, să cântăm împreună și să sărbătorim darul neprețuit al vieții.

Marșul pentru viață” a devenit deja o frumoasă tradiție la nivelul Eparhiei noastre, dar și a întregii națiuni române și nu numai.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut