Excursia în Municipiul Târgoviște, o nouă bucurie pentru beneficiarii „Clubului de vară”

Sâmbătă, 27 august 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, beneficiarii „Clubului de vară” desfășurat de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu și Primăria Bucu au participat la excursia organizată în Municipiul Târgoviște.

Astfel, după ce a fost rostită rugăciunea de binecuvântare a călătoriei, grupul, însoțit de părintele protopop Laurențiu Cioranu, părintele Ion Costache, doamna profesor Daniela Matei și asistentul social Anastasia Pătrașcu, a plecat spre Târgoviște. Pentru început s-au vizitat Catedrala Mitropolitană și Mănăstirea Stelea. Din prezentările preoților slujitori, toți au aflat noțiuni noi despre istoria celor două ctitorii și despre modul de organizare al acestora. Apoi, s-au închinat la Sfintele Moaște și s-au rugat pentru cei dragi.

Următorul obiectiv a fost Ansamblul Monumental Curtea Domnească, unde grupul a primit informații însemnate despre importanța acestui complex de clădiri și fortificații medievale cu rol de reședință a unor voievozi ai Țării Românești și, totodată, punct relativ important în sistemul defensiv al țării.

A urmat o plimbare prin Parcul Chindia și o vizită la Grădina Zoologică, unde toți au admirat lumea minunată a animalelor și modul lor de viețuire.

După un popas la restaurant, grupul s-a îndreptat spre Mănăstirea Dealu, un loc încărcat de istorie și frumusețe. Prin bunăvoința unei măicuțe, copiii au aflat despre întemeierea mănăstirii, au vizitat muzeul, paraclisul și biserica, au admirat pictura și au văzut mormântul lui Radu cel Mare, precum și racla cu capul lui Mihai Viteazul.

Atât copii, cât și însoțitorii au rămas cu amintiri frumoase, cu informații noi și cu bucuria că au reușit să finalizeze proiectul de vară al Protopopiatului cu o activitate intensă și benefică atât pentru trup, cât și pentru suflet.

A consemnat profesor Daniela Matei.

Related Posts

Sari la conținut