Mângâiere duhovnicească și moment cultural-artistic

Mângâiere duhovnicească și moment cultural-artistic

pentru persoanele vârstnice de la Căminul „ing. Vadim Rusu” Balaciu și Centrul de îngrijire şi Asistenţă Socială Slobozia

      În contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, în perioada 12 – 13 ianuarie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a desfășurat două activități destinate persoanelor vârstnice:

  • Joi, 12 ianuarie 2023, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către preoții slujitori de la Parohiile „Buna Vestire” Slobozia și „Adormirea Maicii Domnului” Misleanu pentru seniorii de la Centrul de îngrijire şi Asistenţă Socială Slobozia. A fost o bucurie să ne întâlnim la început de an cu vârstnicii care ne primesc de fiecare dată cu multă căldură.
  • Vineri, 13 ianuarie 2023, preoții slujitori de la Parohia Ciochina au săvârșit Taina Sfântului Maslu și au rostit rugăciuni pentru mângâierea sufletească și sănătatea trupească a rezidenților de la Căminul pentru persoane vârstnice „ Vadim Rusu” Balaciu. Întâlnirea a continuat cu un moment cultural-artistic deosebit prezentat de elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Arhimandrit Teofil” din Balaciu, coordonați de doamna învățătoare Mariana Constantin și de părintele Sorinel Paraschiv de la Parohia Căzănești. Astfel, prin recitarea de poezii și intonarea de cântece, copiii au adus la cunoștința auditoriului că pe data de 15 ianuarie 2023 se împlinesc 173 de ani de la nașterea marelui poet al României, Mihai Eminescu, fiind totodată celebrată și Ziua Culturii Naționale. Părintele Ion Costache, responsabil cu catehizarea în Protopopiatul Slobozia, a recitat împreună cu persoanele vârstnice câteva poezii ale îndrăgitului poet.

Persoanele vârstnice au primit cu bucurie vizita preoților și a copiilor, au mulțumit pentru rugăciuni, pentru binecuvântare și pentru clipele petrecute împreună.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut