Concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III” – Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu

Duminică, 26 martie 2023, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu, a avut loc premierea elevilor, coordonați de doamna profesor Daniela Matei, la Concursul cu participare internațională „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, ediția a VII-a, anul școlar 2022 – 2023, cu tema „Rugăciunea, aripi spre cer”.

Pe lângă testul de cunoștințe religioase, adaptat fiecărui nivel de studiu, elevii din clasele mici au avut de realizat o creație plastică, iar cei din clasele mari au avut de alcătuit o rugăciune cu titlul „Doamne trimite dragoste și pace pe pământ!”.

Elevii au participat la Sfânta Liturghie împreună cu părinții, iar la sfârșit au citit rugăciunile scrise în cadrul concursului. Aceste creații reprezintă o mărturisire peste veacuri a dreptei credințe și o jertfă bineplăcută lui Dumnezeu.

Copiii au primit diplome și dulciuri din partea profesoarei de religie și a preoților din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucu.

 

„Maica mea sfântă și bună

Peste ceruri ești stăpână

Dă-mi voință și putere

Ca să trec de orice durere”

 

„Doamne, Tatăl nostru ceresc, trimite dragoste și pace pe acest pământ, plin de războaie și boli grave. Îți mulțumim din toată inima pentru ajutorul acordat până acum și de acum încolo. Amin!”

 

A consemnat doamna profesor Daniela Matei.

Related Posts

Sari la conținut