Parohia Smirna în haine de sărbătoare

În data de 15 august 2023, Biserica parohială din satul Smirna și-a sărbătorit ocrotitoarea, pe Sfânta Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu. Începând de seara, părintele paroh Marian Ion a săvârșit slujba Vecerniei și Prohodul Maicii Domnului, înconjurând Sfânta Biserică cu Sfântul Epitaf împreună cu credincioșii prezenți. A doua zi, părintele paroh a săvârșit Sfânta Liturghie și au fost înălțate rugăciuni pentru slujitori, ctitori și ostenitori ai Sfântului Lăcaș.

Au fost împărtășiți copiii și credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic. În cuvântul de învățătură, părintele paroh a vorbit credincioșilor despre Maica Domnului Panaghia care înseamnă Atotsfântă, Preasfântă și care se nevoiește pentru noi, mijlocind către Fiul Său pentru mântuirea noastră.

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele paroh, însoțit de credincioși, a mers la Căminul Cultural sfințind bucatele și rămânând la o agapă frățească.

Pentru că bunicii noștri și cei în neajunsuri nu sunt uitați nici la ceas de sărbătoare, părintele paroh Marian Ion a mers la casele lor dăruindu-le câteva merinde din osteneala femeilor creștine din Comitetul Parohial.

A consemnat părintele paroh Marian ION.

Related Posts

Sari la conținut