„Marșul pentru viață” în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfinițitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 30 martie 2024, s-a desfășurat și în Municipiul Slobozia evenimentul intitulat „Marșul pentru viață”. Anul acesta tema „Marșului pentru viață” a fost „Construim împreună pentru viață” și a ajuns în România la cea de-a XIV-a ediție națională.

Procesiunea organizată a avut ca punct de pornire Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, participanții la marș străbătând orașul purtând însemne pro-viață, iar evenimentele artistice pentru marcarea evenimentului s-au desfășurat în agora din Piața Revoluției, unde participanții au asistat la un spectacol organizat de Protopopopiatul Slobozia și moderat de domnișoara învățătoare Curelea-Simionescu Elena.

Prin acest eveniment s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.

În debutul acțiunii, slujba de Te Deum a fost oficiată de părintele consilier economic Cristian-Ștefan Munteanu, părintele protopop Laurențiu Cioranu, părintele secretar Daniel Ferbințeanu și părintele Ion Costache, responsabil cu catehizarea în Protopopiatul Slobozia.

Părintele protopop a îndemnat pe cei prezenți să prețuiască viața ca darul suprem pe care Dumnezeu ni-l dă fiecăruia dintre noi și pe care avem datoria să îl apărăm și să îl mărturisim.

La acest spectacol au evoluat Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia și copiii grupurilor de cateheză ale parohiilor, dintre care amintim Grupul „Speranța” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Municipiul Slobozia, Grupul catehetic al Parohiei „Sfântul Nicolae” Ciulnița, Grupul vocal „Serafimii” al Parohiei „Sf. Ev. Matei” Slobozia, tânărul Tudor Ștefan Cristian, elev al Școlii Gimnaziale „Sf. Andrei” Slobozia și Grupul de animație socio-educativă din cadrul Liceului Pedagogic „Matei Basarab” Slobozia.

Totodată, s-au desfășurat ateliere de face painting și de modelat baloane, cu implicarea  voluntarilor și profesorilor coordonatori, precum și desene pe astfalt, jocuri și dansuri specifice copilăriei.

Prin Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia, cu sprijinul parohiilor arondate, s-au distribuit apă, produse de panificație, dar și materiale specifice ideii promovate – afișe, pancarte, bannere, baloane, etc.

Ne bucurăm că am reușit, să ne adunăm, din nou, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu și cu sprijinul partenerilor, într-un număr atât de mare (aproximativ 1.000 de participanți), să ne rugăm împreună, să cântăm împreună și să sărbătorim darul neprețuit al vieții.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut