„Filantropie și misiune” în Protopopiatul Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada aprilie – iunie 2024, în toate parohiile din cadrul Protopopiatului Slobozia a continuat desfășurarea activităților filantropice și misionare pentru sprijinirea celor aflați în suferință.

Astfel, cu implicarea consiliului și comitetului parohial, cu ajutorul voluntarilor și donatorilor, 3.502 persoane, copii și familii aflate în risc social au primit pachete cu alimente, dulciuri, fructe, masă caldă, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți de rugăciune și iconițe, în valoare totală de 200.263 lei.

De asemenea, 21 persoane, 2 copii, 1 persoană cu dizabilități și 17 persoane vârstnice aflate în situații de risc medical au primit sprijin financiar în valoare totală de 48.325 lei, pentru procurarea de medicamente (4.265 lei), analize medicale (460 lei), recuperare medicală și echipament medical (43.600 lei), iar 24 persoane vârstnice au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite, în urma colaborării dintre Parohia Căzănești și medici specialiști în domeniu.

În perioada menționată, s-a săvârșit în continuare Taina Sfântului Maslu pentru rezidenții celor două centre de asistență socială, Centrul de îngrijire și asistență socială din Slobozia, respectiv Căminul pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu, beneficiarii primind servicii religioase, Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii.

În curtea Căminului pentru persoane vârstnice ,,ing. Vadim Rusu” din localitatea Balaciu,  a fost sfinţită troiţa care ilustrează Sărbătoarea ,,Acoperământul Maicii Domnului”, protectoarea vârstnicilor, spre bucuria și binecuvântarea acestora.

De asemenea, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu și au fost înălțate rugăciuni pentru sănătatea trupului și vindecarea sufletului pacienților internați pe secția de oncologie a spitalului, în prezența cadrelor medicale și a personalului instituției. La finalul întâlnirii, s-au distribuit iconițe și cărți de rugăciune tuturor celor internați pe secția menționată.

Prin implicarea preotului capelan, 31 persoane internate pe secțiile Spitalului Județean de Urgență Slobozia au primit asistență religioasă, fiind încurajate să depășească perioada de suferință prin care trec.

În preajma Sfintelor Sărbători Pascale, în toate parohiile Protopopiatului s-au distribuit pachete cu dulciuri copiilor care au venit la biserică pentru a primi Sfânta Împărtășanie, precum și pachete cu alimente persoanelor vârstnice și familiilor nevoiașe.

Parohiile din Municipiul Slobozia în colaborare cu Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Slobozia, sub coordonarea părintelui protopop Laurențiu Cioranu, prin implicarea elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia și a membrilor Comitetelor și Consiliilor parohiale, au fost alături de pelerinii care au participat la procesiunea organizată cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Aceste acțiuni fac parte din programul organizat de Protopopiatul Slobozia cu prilejul „Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți” în Patriarhia Română.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia

Related Posts

Sari la conținut