Activităţi filantropice organizate de Protopopiatul Slobozia

În prag de sărbătoare pascală, Protopopiatul Slobozia a desfăşurat în perioada 29 aprilie – 4 mai 2013 ample manifestări social-filantropice prin implicarea preoţilor, voluntarilor, partenerilor şi colaboratorilor:

· Cu sprijinul preoţilor şi credincioşilor a fost organizată„Colecta de ouă şi cozonaci”, produsele obţinute fiind distribuite unui număr de 20 familii nevoiaşe, 25 persoane aflate în dificultate şi 15 persoane vârstnice.

De asemenea, au fost împărţite pachete cu ouă, cozonaci şi alimente de primă necesitate către Căminele de bătrâni din Slobozia şi Balaciu, Centrele de Plasament din Slobozia şi Bora dar şi la Penitenciarul Slobozia. Ajutoarele oferite au fost în valoare totală de 9.000 lei.

· În parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia, Protopopiatul a desfăşurat ediţia a VII – a a Licitaţiei de ouă încondeiate „Să dăruim copiilor bucuria Învierii!”. În urma licitaţiei, unde au participat părinţi, educatoare, elevi, copii şi voluntari, s-a strâns suma de 3.678 lei. Un număr de 40 copii au primit haine noi, pentru a prăznui cu şi mai multă bucurie Sfintele Paşti.

· În colaborare cu Şcoala Gimnazială „Sf. Nicolae” Slobozia Nouă şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia s-a organizat o colectă de îmbrăcăminte şi jucării, care au fost oferite unui număr de 30 copii, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia şi Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele”.

Valoarea totală a colectei a fost de 2.000 lei.

Reprezentanţii Protopopiatului Slobozia apreciază eforturile pe care preoţii şi credincioşii le fac pentru oamenii aflaţi în nevoie, cu implicarea deosebită a copiilor şi tinerilor coordonaţi de dascălii lor şi urează tuturor un Paşte fericit!.

Hristos a înviat!

Related Posts

Sari la conținut